Despre Uleiul Nostru

Prospețime, calitate și gustul excelent sunt principalele proprietăți ale uleiului nostru.​

Uleiul nostru e fabricat prin tehnologia presării la rece, este un produs natural, obținut din semințe alese cu grijă nesupuse tratamentelor termice sau chimice, ceea ce conferă produsului o calitate superioară uleiurilor presate la cald sau rafinate. Uleiurile astfel procesate păstrează bogăția de elemente nutritive, vitamine, minerale conținute de semințele din care sunt fabricate/făcute.

Este un produs natural, extras – aşa cum o arată şi numele – fără procedee termice, din seminţele de floarea-soarelui, aşa încât să îşi păstreze nealterate proprietăţile terapeutice. Se distinge faţă de uleiul clasic de floarea-soarelui printr-o aromă mult mai puternică. Deşi este vândut adaos la hrană, el este mult mai mult decât un aliment, proprietăţile sale terapeutice fiind remarcabile.

Are un conţinut ridicat de vitamina E şi un conţinut redus de acizi nesaturaţi cu tripla legătură ceea ce îl face să-şi păstreze timp îndelungat proprietăţile.
Conţinutul ridicat de lecitină favorizează procesele metabolice ale ficatului şi ale sistemului nervos, dar reglează şi evacuarea mai potrivită cu ritmul alimentar a colecistului (veziculei biliare).
Foarte indicat la prepararea salatelor, gătit, copt, prăjit.
Este adesea utilizat ca ulei de masaj.

Iată câteva dintre utilizările sale ca remediu:

Pentru dezintoxicarea organismului, prevenirea afecţiunilor gingiilor (gingivite, paradontoza), tratarea bolilor respiratorii ale cailor superioare, se fac clătiri ale gurii dimineaţa cu ulei presat la rece de floarea-soarelui. O lingura de ulei se ţine în gura fără a se înghiţi şi vreme de cinci minute se agita bine printre dinţi, după care se scuipa la toaleta. Este o metoda de tratament a cărei eficienta a fost confirmată de un institut medical din Sankt Petersburg (Rusia), care a testat efectele ei in cazul unor bolnavi care prezentau afecţiuni cronice, cum ar fi reumatismul degenerativ, tromboflebita, cardiopatia ischemica.
Pentru tratarea şi prevenirea arteriosclerozei, a accidentelor vasculare, se consumă zilnic în salate, în sosuri si alte mâncăruri nepreparate termic ulei de floarea-soarelui presat la rece. Înlocuirea uleiului normal cu cel presat la rece este un tratament de lunga durata cu efecte foarte bune şi pentru persoanele care au valori ridicate ale colesterolului.
Contra constipaţiei se iau dimineaţa pe stomacul gol 1-3 linguri din acest ulei, în care au fost adăugate cate zece picături de suc proaspăt de lămâie.
Pentru a ne mari rezistenta la frigul si la umezeala anotimpului rece, împiedicând îmbolnăvirile specifice sezonului rece, se va face, după fiecare baie completa, câte un masaj pe tot corpul cu ulei natural de floarea-soarelui. Masajul se va face prin simpla mângâiere a pielii cu palma, care se va mişca mereu în sens ascendent. Se va pune doar atât ulei cât să intre în piele, aşa încât aceasta să nu rămână lucioasă după acest masaj. Procedura are un efect extraordinar asupra persoanelor cu o piele ceva mai uscată, sensibilă la frig.

Procesul de obținere

Datorită procedeului de obţinere, este fără conservant, fără chimicale, fără colesterol. Uleiul se extrage din seminţe prin prelucrare la rece, ceea ce duce la menţinerea gustului, a aromei şi a substanţelor nutritive. Uleiul, obţinut prin presarea la rece a seminţelor neprăjite de floarea soarelui, este un produs 100% natural. Are miros şi gust plăcut, de seminţe crude, uleios, dar nu greţos, o culoare galben aurie strălucitoare şi o bogată valoare nutritivă. Se remarcă prin limpiditatea deosebită, vâscozitate însemnată.
Cu un conţinut mare de lecitină, ce ajută la tonifierea sistemului nervos, conţine vitaminele A, E si F, acizi graşi polinesaturaţi, activi în scăderea colesterolului, precum şi substanţe cu efecte antiinfecţioase, stimulatoare ale activităţii hormonale, regenerative. Se foloseşte în stare cruda la salate, dar şi la alte preparate culinare, căci chiar dacă prin încingere îşi mai pierde o parte din vitamine, el rămâne totuşi superior uleiurilor rafinate chimic prin gust, consistenţă, vâscozitate, lipsa oricăror resturi de substanţe chimice, fiind natural 100%.
Presarea la rece a seminţelor de floarea soarelui (la noi cea mai cunoscută materie prima pentru fabricarea uleiului alimentar) duce la obţinerea unui ulei de culoare galben auriu, cu gust plăcut.
Valoare Energetică 899.9Kcal | 3699,631KJ
Lipide
99,99%
din care acizi grași monosaturati:
28,6

acizi grași polisaturati

  • Omega 6
  • Omega 9
  • Omega 3

60,5 

60,5
27,5
<0,01