Bors natural produs de casa de ulei

Tradiții! Cum să reînvățăm să consumăm „Borș”

Am ales să facem produsul „Borș” și datorită faptului că e un produs ce își are originile foarte vechi și bine întipărite în tradiția poporului român. Mama mea îmi povestea că a învățat de la mama ei despre cum se prepară borșul în casă, care și ea, la rândul ei, a învățat de la mama ei și tot așa. Că și alte rețete tradiționale românești, am ajuns să le moștenim de la bunii noștri.

Îmi aduc aminte când eram copil că stăteam pe lângă mama când pregătea de mâncare și când făcea ciorbă îmi plăcea foarte mult să beau dintr-o cănuță borșul proaspăt și natural făcut în casă. Era bucuroasă când mă vedea că îl consum și îmi spunea că e foarte bun pentru plămâni . Nu înțelegeam atunci care era beneficiul, dar îmi plăcea foarte mult gustul și să-l servesc că atare.Străbunicul din partea mamei ne spunea că la nici o masă să nu lipsească lingură, pentru că tot timpul ne încuraja să consumăm ciorbă.

Acum, având la îndemână tehnologia, poți găși cu ușurință informații despre multe lucruri. Legat de tradiții, aproape în fiecare regiune a României găsești tot felul de rețete despre borș și ciorbe și m-am bucurat foarte mult să văd că există și acum persoane care își fac propriul borș în casă și pe care îl consumă pur și simplu sau îl utilizează la prepararea ciorbei tradiționale. 

Există într-adevăr tot felul de rețete despre cum se face borșul și care merită toată atenția. Că să faci un borș în casă, îți trebuie dedicație și pasiune și cel mai important, RĂBDARE! Altfel nu îți iese! Iar restul, îmi place să spun, că în timpul fermentării se petrece o ’’magie’’!

Astfel, împreună cu familia, am decis să producem alături de uleiul presat la rece de floarea soarelui și borșul de casă, pentru a putea astfel duce o tradiție mai departe. În viitorul apropiat, intenționăm să mai producem și alte produse necesare preparării mâncărurilor sănătoase și care să ne aducă aminte de bucătăria tradițională românească .

 Mulțumesc pe această cale tuturor persoanelor care au avut încredere în noi și în realizările noastre!